• -
  • -
  • -
Vaša pretraga prikazat će:
301 nekretnina
U rujnu su na Jadranu zabilježene najviše cijene stanova, ali i općenito najveći mjesečni porast cijena. S druge strane, najniže cijene i njihov najveći pad zabilježen je u unutrašnjosti Hrvatske, prenosi Crozilla news.

Najveći mjesečni pad cijena stanova bilježi se u Sisku i to za 2,8 posto te su cijene kvadrata iznosile 700 eura po metru kvadratnom. Slična je situacija bila i u Slavonskom Brodu gdje su cijene bile 2,3 posto niže u odnosu na kolovoz te se za kvadrat tražilo oko 863 eura.
Jedini gradovi u unutrašnjosti koji su bilježili porast cijena bili su Zagreb i Varaždin.

U Varaždinu se za metar kvadratni stana tijekom rujna u prosjeku tražilo 1095 eura što je 0,2 više no mjesec ranije. Prosječna tražena cijena stanova u Zagrebu iznosila je 1712 eura, što predstavlja mjesečni porast od 0,8 posto.

Dubrovnik i dalje ima najviše cijene stanova, a isto tako bilježi i porast cijene kvadrata za 2,1 posto. Tamošnja cijena kvadratnog metra je tijekom rujna iznosila 3874 eura. Osim Dubrovnika, visoke cijene stanova ima i Opatija gdje su cijene porasle za 0,2 posto i popele se na 2958 eura po metru kvadratnom.

Općenito je najveći mjesečni porast cijena stanova u rujnu zabilježen u Splitu u kojem su cijene bile 5,4 posto više u odnosu na kolovoz, a gdje se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 2392 eura, piše Crozilla news. Promjena cijene kvadratnog metra od 0,2 posto zabilježena je u Zadru gdje su cijene narasle i do 1893 eura, te u Umagu u kojem su se cijene spustile u navedenom postotku, te su tijekom rujna u prosjeku iznosile 2008 eura.

Niže cijene stanova u odnosu na mjesec ranije, tijekom rujna su zabilježene u Šibeniku gdje su pale za 0,3 posto i iznosile 1591 euro po metru kvadratnom.

Izvor: Crozilla news